Meteen naar de content

OPRUIMING! ALLE PAINTINGS VOOR INKOOPPRIJS

  Wat te doen met je overgebleven verf?

  Het kan natuurlijk zijn dat je af en toe nog wat verf overhoudt na het afmaken van jouw schilderij op nummer. Weggooien is natuurlijk zonde, vooral omdat je de meeste verf nog drie jaar kan bewaren mits je de deksel altijd goed afsluit. Maar wat kan je er dan mee doen? Met deze vier ideeën maak jij je overgebleven verf alsnog nuttig. 

  1. Pimp je plantenpotten
  Een leuk idee is bijvoorbeeld om je accessoires te pimpen. Denk bijvoorbeeld eens aan doodnormale plantenpotten en vazen. Met een klein likje verf kan je ze al een hele nieuwe look geven. Werk bijvoorbeeld met patronen of strepen en pimp op deze manier je "oude" accessoires op. 

  2. Upgrade je fotolijstjes
  Een van de dingen die je makkelijk kunt schilderen met overgebleven restjes verf zijn fotolijstjes. Wel is het hierbij handig als de lijst van hout is, dat schildert namelijk een stuk makkelijker. Maak de ondergrond daarna goed vetvrij voordat je begint met schilderen en ga helemaal los. 

  3. Bewaren voor als de nood aan de man komt
  Dit klinkt misschien heel gek maar het is ook zeker een goed idee om de overgebleven verf te bewaren voor als er bijvoorbeeld ooit eens een stukje verf van je meubel loskomt. Stel je voor dat je een witte stoel hebt die een kleine "touch-up" nodig heeft en je hebt je witte verf bewaard dan kan je die touch-up gemakkelijk en snel uitvoeren. 

  4. Een klein schilderij maken
  Heb jij nou nog veel verf over en ben je zelfverzekerd in je schilderskills? Waarom maak je dan geen klein schilderijtje, dit kan op een klein doek zijn maar ook op bijvoorbeeld de muur. Leef je uit en gebruik je creativiteit. 

  Kies je ervoor om de verf eerst nog even te bewaren? Zorg er dan altijd voor dat de potjes goed afgesloten zijn. Als je wilt dat de verf zo lang mogelijk goed blijft, moet dit namelijk luchtdicht gebeuren. Maak ook de randen van de potjes goed schoon, zodat de deksel er weer perfect op past. Ook is het aan te raden om de verf rechtop te bewaren in een omgeving waar het donker en niet te koud is. Wat doe jij altijd met je overgebleven verf? Laat het ons weten in de reacties!

  Schilderen op nummer - wat te doen met overgebleven verf.

   

  comment 11 reacties

  M
  Marian Vermeulen calendar_today

  Ik ben een schilderij aan het maken maar door ziekte lang niet kunnen schilderen. Nu is de verf opgedroogd en kan hem niet meer gebruiken.
  Ik heb geen kleurnummers van de verf. Hoe los ik dat op.

  V
  Van Nieuwenhove calendar_today

  Het is heel leuk om te doen echt waar , maar de penselen trekken op niets , ze verliezen haar en voor heel kleine nummers is de dunste nog te DIK .EEN BESTE PENSEEL IS HET MOOIE VAN JE CANVAS.

  I
  Ingeborg De Theye calendar_today

  Het is een geweldige hobby.heb er nu vier af .ben nu bezich met een foto van de kleinkinderen.

  A
  Angelika Baldinger calendar_today

  Ik ben nu al weer met mijn 13e schilderij bezig. Het is werkelijk verslavend en werkt uitstekend tegen piekeren.
  Met klassieke muziek op de achtergrond kan ik uren doorgaan met het schilderen.
  Een echte aanrader!

  A
  Angelika Baldinger calendar_today

  Ik ben nu al weer met mijn 13e schilderij bezig. Het is werkelijk verslavend en werkt uitstekend tegen piekeren.
  Met klassieke muziek op de achtergrond kan ik uren doorgaan met het schilderen.
  Een echte aanrader!

  Laat een reactie achter

  150.438+ tevreden klanten

  Voorraad in Nederland

  Levenslange garantie